Nieuws

Het vervolg van een succesverhaal: MAN HydroDrive

19.04.2016

Met de introductie van de MAN HydroDrive in 2005 bracht MAN een nieuwe aandrijftechnologie voor trucks op de markt. De technische oplossing van een hydrostatisch aangedreven vooras om de tractie zo nodig te vergroten en een krachtige remwerking op steile hellingen in ruw terrein te bieden, werd in veel sectoren zeer goed ontvangen. MAN biedt dit systeem op de markt aan in diverse configuraties. Het systeem is leverbaar voor twee-, drie- en vierassige voertuigen in de TGS-serie en voor twee- en drieassige semi-opleggertrekkers in de TGX-serie.
Het systeem wordt veelal gebruikt op onverharde wegen en bouwterreinen, boerderij- en boswegen, vuile wegen of wegen met een sneeuw- of ijslaag. Het voordeel van de hydrostatisch aangedreven vooras komt duidelijk naar voren wanneer u in ruw terrein zonder lading een steile helling moet nemen. Een goed voorbeeld hiervan is de truck met kipperoplegger die zijn lading onderin een mijn heeft gelost. Op de helling heeft de achteras, met nu maar heel weinig lading, geen tractie.

Op bauma 2016 zal MAN een uitbreiding bekendmaken van zijn leverbare aandrijfconfiguraties in de TGS- en TGX-serie met de D20- en D26-motoren. De innovatie van de HydroDrive-uitvoering en het MAN TipMatic-systeem kan besteld worden vanaf het plaatsvinden van de vakbeurs IAA 2016 in september. Er zijn zowel offroad- als onroadtransmissieprogramma's verkrijgbaar. Melktankwagens zijn een voorbeeld van de onroadtoepassing van de transmissiesoftware en opleggertrekkers met kiepwagen en houttransportwagens een voorbeeld voor offroadtoepassingen. De krachtige motor en transmissie bieden grenzeloze mogelijkheden.
MAN is dit systeem blijven ontwikkelen en heeft de praktische werking ervan verder verbeterd voor gebruikers. Bij de presentatie van de Euro 6-uitvoering heeft MAN de loop van de hydraulische leidingen geoptimaliseerd. De vrije ruimte rond de wielen is vergroot, zodat grotere velg- en bandenmaten, zelfs met sneeuwkettingen, mogelijk zijn.
De bestuurder activeert MAN HydroDrive met een draaischakelaar, zowel onder belasting als tijdens het rijden. Het systeem schakelt zichzelf automatisch uit wanneer de snelheid boven de 28 km/u uitkomt. Het systeem schakelt zichzelf dan automatisch weer in wanneer de snelheid onder de 23 km/u komt.

In vergelijking met conventionele aandrijvingen op alle wielen heeft de MAN HydroDrive een zeer gunstige nuttige last. Afhankelijk van de voertuigconfiguratie ligt het gewichtvoordeel tussen 500 en 750 kilogram. Vanuit zakelijk perspectief vormt de brandstofbesparing een bijkomend voordeel. Als het systeem is uitgeschakeld, draaien de voorwielen gewoon mee, net als bij wegvoertuigen. MAN biedt deze extra tractie tevens aan voor voertuigen met een normale hoogte. Dankzij de lage chassishoogte kunnen bestuurders gemakkelijker in en uit de cabine komen. Het lagere zwaartepunt van het chassis bevordert de stabiliteit tijdens het rijden. Alle MAN TipMatic- en MAN HydroDrive-onderdelen bevinden zich onder de bovenrand van het chassis. Er zijn dan ook talloze mogelijkheden om de opbouw te bevestigen en dat is een van de voordelen van het aanbod van MAN.

Tijdens afdalingen zorgt de HydroDrive ervoor dat het motorremeffect op de vooras wordt overgebracht. Dit zorgt voor veiligheid en controle over de rijrichting op gladde ondergronden met als resultaat een betere controle over het voertuig.

Opendeurdagen Neyt Trucks

28.07.2014

-------------------------------------------------------------------
18 & 19 oktober zijn het bij Neyt Trucks opendeurdagen!
-------------------------------------------------------------------

Hierbij nodigen wij u graag uit op onze opendeurdagen die op zaterdag 18 en zondag 19 oktober zullen plaatsvinden
in ons kantoor gelegen te Lokeren, Dijkstraat 11.
Zaterdag: 15.00u - 20.00u
Zondag: 10.00u - 18.00u

U kan samen met een hapje en een drankje genieten van de voorstelling van de nieuwe MAN D38 motor, 520pk, 560pk, 640pk en het volledige Euro 6 gamma!

Wij kijken er alvast naar uit,
Directie en personeel Neyt Trucks!


(Routebeschrijving vindt U terug op de Homepage of via bijgevoegde link)

Neyt Trucks start opleidingen voor vakbekwaamheid rijbewijs

25.04.2012

Geachte Klant,
Ben je een professionele chauffeur? Dan dient U tegen 2016 een vakbekwaamheid te behalen.

NEYT TRUCKS organiseert – in samenwerking met Rauwers Controle en ERS-Academy (OCF 013) – opleidingen in het kader van de verplichte nascholing vakbekwaamheid voor chauffeurs.

Elke opleidingsdag geeft recht op 7 van de benodigde 35 kredietpunten voor het behalen van je vakbekwaamheid.

Heeft U interesse? Surf dan naar http://www.neyt-man.be/opleidingen en schrijf U online in voor deze nascholingen.

Maak tevens gebruik van KMO Portefeuille voor deze opleiding en bespaar 50 % !

Wij kijken ernaar uit om u binnenkort te mogen verwelkomen.

Na Wabco nu ook Haldex Service Partner

11.01.2012

Neyt Trucks wordt na Wabco ook Haldex Service Patner.

Neyt Trucks wordt officiële Service Partner Wabco

01.09.2011

Neyt Trucks wordt Wabco Service Partner.